‘Anarchisme, wa’s da?’

BAK-Info-avond Eindhoven, 28 juni

Wat is anarchisme? Media en gezagsdragers schilderen het anarchisme maar wat graag af als destructief idee, als het prediken van chaos. Anarchisten, dat zijn stenengooiers en relschoppers, meer hoef je er niet van te weten, nietwaar?

Het BAK – Brabantse Anarchistische Kring – wil laten zien dat het anarchisme een constructief maatschappelijk streven inhoudt.Een streven om de maatschappij grondig te veranderen, zodat mensen in vrijheid samen kunnen werken aan wat zij zelf belangrijk vinden. Dus dat niemand meer door bestuurders, directeuren, politici in zijn of haar doen en laten wordt ingeperkt of erger. Zichzelf organiseren, je eigen leven samen met anderen vorm geven, zonder van bovenaf bestuurd of gecommandeerd te worden, dat is de kern. De noodzakelijke sociale verandering hangt daarbij samen met een verandering van bewustzijn. Vrijheid en verantwoordelijkheid nemen, horen bij elkaar, net als vrijheid en gelijkwaardigheid bij elkaar horen. Dat gaat allemaal niet vanzelf: daar is strijd, maar ook bewustzijnsverandering voor nodig.

Het BAK wil met de informatiebijeenkomsten bijdragen aan begrip van dit anarchisme, en tevens mensen de kans geven om kennis te maken met dit nieuwe initiatief. Je bent van harte welkom, en de toegang is vanzelfsprekend gratis.

Burgers
Hertogstraat 2
Eindhoven
eten om 18:00

Website: http://brabantseak.noblogs.org/