30 september: Geen Censuur Aan De Muur!

SAVE THE DATE: Manifestatie GEEN CENSUUR AAN DE MUUR! 30 september 2017

(poster en flyer online beschikbaar; scroll omlaag)

Op zaterdag 30 september staan de muurkranten en aksiekultuur in Nederland uit de jaren 70 en 80 centraal. Tijdens deze dag luister je op het puntje van je stoel naar verhalen over onder andere opruiende teksten op de Nederlandse muren, de start van Loesje (die van de posters), het aksievoeren met muurkranten, aksie in Brabants dorpen. Je gaat aan de slag en leert Loesje teksten schrijven (en ontvangt later de poster) of gaat aan de wandel met een Tilburgse aksievoerder van nu. Je gaat met iedereen in discussie over het verschil tussen aksievoeren vroeger en vandaag de dag.

De organisatie ligt in handen van Regionaal Archief Tilburg, de Tilburgse Anarcho Sociëteit (TAS), Stichting Blik en Veger en Loesje. Regionaal Archief Tilburg heeft vrijwel de volledige collectie Tilburgse muurkranten (1978-1995) in de depots. Het is belangrijk om deze muurkranten, maar ook archieven van allerlei actiegroeperingen te bewaren om de samenleving te kunnen documenteren. Daarom wil Regionaal Archief Tilburg ook in contact komen met actiegroepen (van toen en nu) en betrokkenen, juist omdat we het verhaal compleet willen maken. Hoe meer verschillende bronnen we hebben, des te beter kan het verleden gereconstrueerd worden.

Aksietijden herleven tijdens de manifestatie ‘GEEN CENSUUR OP DE MUUR! Muurkranten en aksiekultuur in Nederland’.

Vroege Vogel-Aksie: De eerste vijftig aanmeldingen krijgen een leuk Loesje-geschenk.

Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 in Tilburg

Datum: 30 september 2017, 9.30 – 18.00 uur

Aanmelden: via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. aksiekultuur

Kosten: € 12,50 (met vegetarische lunch)

Over te maken naar bankrekening NL 04 RABO 01461 24081 t.n.v. Stichting Mommerskwartier

Meer info: http://www.regionaalarchieftilburg.nl/home/blog-detail/algemeen/2017/07/11/manifestatie-geen-censuur-op-de-muur!-muurkanten-en-aksiekultuur-in-nederland

Er zijn inmiddels posters en flyers, ook als download om zelf uit te printen:

Rat Manifest poster A4 web

Rat Manifest flyer A4 web