Internationale antiracisme dag

In de laatste jaren heeft de politiek in Nederland een scherpe ruk naar rechts gemaakt. Het is zelfs zover gekomen dat Wilders deel uitmaakt van de nieuwe regering. Deze ontwikkeling roept een tweetal vragen op:
1. Waarin ligt de kracht van het rechts-populisme?
2. Hoe kan/moet Links deze ontwikkelingen omdraaien?

In het kort ging het op deze avond het om de vraag hoe Links opnieuw het initiatief naar zich toe kan trekken. Het wordt hoog tijd dat er weer eens hard wordt nagedacht over effectieve acties en manieren om in het politieke debat in te grijpen. Immers: “klassiek-linkse” actiemethoden lijken niet meer te werken. Manifestaties zoals die van ‘Nederland bekent kleur’ of acties van “Wilders sluit ook jou uit” krijgen weinig respons en aandacht en ze lijken weinig effectief.

Er kwamen geen geen pasklare oplossingen voor het rechtspopulisme van deze tijd, maar wel een duidelijk verhaal van Merijn Oudenampsen over het falen van links en waar er steken vallen. Rechts wint en wat kan onze tactiek daar tegenover zijn? Daarover was een stevige discussie op zijn plaats, die dan ook daadwerkelijk plaatsvond.

Internationale antiracisme dag
Maandag 21 maart 2011 om 19.30 uur
Ruimte X, Telexstraat 4A, Tilburg